Fuldt lyddødt rum

Fuldt lyddødt rum, eller anechoic chamber, med lydkiler på alle 6 indvendige overflader af et rum. IAC Acoustics A/S besidder Nordeuropas største erfaring med lyddøde rum. Vi har ikke blot den største ekspertise, men også de bedste produkter og mest fuldendte løsninger.

Sfærisk højttaler net omkring testperson i lyddødt rum på DTU

Fuldt lyddødt rum

IAC Acoustics A/S besidder Nordeuropas største erfaring med lyddøde rum. Vi har siden vi åbnede i Skandinavien i år 2000 leveret snesevis af lyddøde rum til respekterede firmaer såsom Nokia, Oticon, Sennheiser og universiteter i norden.

Et fuldt lyddødt rum, også kaldet et ekko frit rum eller anechoic chamber er typisk en Box i Box konstruktion. 99% af al lydenergi over et defineret frekvensbånd absorberes i vægge, gulve og lofter og således simuleres en måleopstilling svævende højt oppe i luften, fri for refleksioner og baggrundsstøj.

ISO standarder for lyddøde rum

Et lyddødt rum skal som regel opfylde kravene beskrevet i ISO 3744 eller ISO 3745. Således at elektronik og maskinel kan testes og certificeres i henhold til diverse standarder. Her har vi stor ekspertise.

Forståelse for rumakustik, bygningsakustik og elektroakustik

At bygge et lyddødt rum er en tværfaglig disciplin der kræver en dyb forståelse for rumakustik, bygningsakustik og elektroakustik. Dertil er kendskab til byggeri og konstruktion også en forudsætning for gode løsninger. Som professionelle hjælper vi til med den svære behovsanalyse og hjælper med at definere kravene til rummets størrelse og cut-off frequency. Vi rådgiver og udfører måleopstillinger og indsatsdæmpning henover skal og akustisk svage punkter såsom døre, ventilationssystemer, kabelgennemføringer med mere.

Vi leverer den fulde pakke: Vi designer, leverer og monterer. Og afslutter med en målerapport, der viser, at rummet opfylder den akustiske målsætning.

Vores fuldt lyddøde rum er som udgangspunkt box-i-box-konstruktioner leveret med:

  • Lyddøre med tilhørende ”basket-door”
  • Lyddæmpet justerbar ventilation
  • Støjsvag justerbar belysning
  • Opstilling på vibrationsdæmpere
  • Lydtætte kabelgennemføringer
  • Lydkiler lavet af akustisk skum tilsat brandhæmmer
  • Kabelgulve / trampolingulve eller akustik transparent ristegulv.
  • Net, der opsamler ting, der bliver tabt ned igennem gulvet.
  • Strøm og elektriske installationer
  • Stag og holdere til måleopstillinger

Lyddødt rum til test og research

IAC Acoustics leverer nøglefærdige produkter - fra indledende vejledning og rådgivning til opbygning og installation af det lyddøde rum. Og ikke mindst dokumentation for, at faciliteterne lever op til kundens krav og de høje standarder for IAC Acoustics. Mød forskerne på Danmarks Tekniske Universitet Nord for København, der havde brug for et lyddødt rum med absolut stilhed til at forske i.

IAC Acoustic Test Facilities
11.4 MB Download

Giv os et kald!

Hør hvordan vi kan hjælpe
dig og din virksomhed!

Telephone Number IAC Acoustics

Skriv til os!

Få hjælp til lyd-, støj- og vibrationsdæmpning.