Ofte stillede spørgsmål om vibrationsdæmpning

Vibrationsdæmpning for industri eller boligforeninger

Vibrationsdæmpning af vaskemaskiner i vaskerum

Industri vaskemaskiner kan effektivt vibrationsdæmpes ved at placere alle vaskemaskinerne på én samlet konstruktion, som er opstillet på et vibrationsdæmpende materiale. Konstruktionen kan være af træ eller beton og jo tungere en konstruktion desto bedre vibrationsdæmpning kan man opnå.

Vibrationsdæmpning af tørretumblere i vaskerum

Industri tørretumblere kan effektivt vibrationsdæmpes ved at placere alle tørretumblerne på én samlet konstruktion, som er opstillet på et vibrationsdæmpende materiale. Konstruktionen kan være af træ eller beton og jo tungere en konstruktion desto bedre vibrationsdæmpning kan man opnå.


Vi har også erfaring med nedenstående som oftest kræver individuelle løsninger:

  • Vibrationsdæmpning af affaldsudsug
  • Vibrationsdæmpning af affaldsskakt
  • Vibrationsdæmpning af tagventilation
  • Vibrationsdæmpning af vådrumsudsug

For fitnesscentre

Vibrationsdæmpning af løbebånd

Løbebånd kan effektivt vibrationsdæmpes ved at placere alle løbebåndene på én samlet konstruktion, som er opstillet på et vibrationsdæmpende materiale. Konstruktionen kan være af træ eller beton og jo tungere en konstruktion desto bedre vibrationsdæmpning kan man opnå.

Vibrationsdæmpning af vægtmaskiner

Ca. pris pr. maskine kr. 400-500,00 eksklusiv moms.

Vægtmaskiner kan give en del støj i bygninger når vægtene slippes og rammer resten af vægtstakken samt når håndtagene, man bruger i maskinen, rammer retur punktet.

Vi har vibrationsdæmpet vægttræningsmaskiner ved at dimensionere VIKAFOAM brikker for de enkelte maskiner i fitness centret. Vi kigger på hvor mange kilo der er i vægtstakken og hvor mange ben der er på maskinen, og så finder vi en passende størrelse VIKAFOAM brik.

Vibrationsdæmpning af fri vægte

Fri vægte kan give meget støj i bygninger, når vægtene slippes fra hofte/knæhøjde og rammer gulvet. Her er der flere muligheder for at foretage en effektiv vibrationsdæmpning.

Den nok mest effektive er at bygge en flydende gulv så hele gulvet hvor der trænes med fri vægte foregår på et gulv, der effektivt er koblet fra resten af bygningen. Herved behøver man ikke gøre så meget ved selve stederne, hvor vægtene falder.

Alternativt kan der laves ”Drop Zoner”, hvor vægtene kan lande blødt, dette fiksere opstillingen af bænke, og dem der træner skal være opmærksomme på hvor de smider vægtene. Dette er dog en væsentligt billigere løsning der er nem at installere.


For private

Vibrationsdæmpning af vaskemaskiner

Pris for 4 stk. VIKAFOAM37170 brikker, ved afhentning på adressen, kr. 198,00 inklusiv moms

Det eneste vi kan anbefale, for vibrationsdæmpning af vaskemaskiner, er for nyere boliger med betondæk. På beton gulvet placeres 4 klodser VIKAFOAM 170, 37mm høje, og ovenpå dem monteres ca. 200kg stålplader, der boltes sammen. Oven på denne konstruktion opstilles vaskemaskinen, og dette giver en effektiv dæmpning.

I lejligheder, med trækonstruktion imellem etagerne, kan vi desværre ikke anbefale noget.

Vibrationsdæmpning af Home Trainer (cykeltræner)

Pris for 2 stk. VIKAFOAM37170 brikker, ved afhentning på adressen, kr. 99,00 inklusiv moms

For vibrationsdæmpning af Home Trainer (cykeltræner), kan man starte med en Home Trainer-måtte eller noget gulvtæppe. Er dette ikke nok, er der lavet forsøg med 2 brikker af VIKAFOAM 170, 37mm høje, hvor der ovenpå placeres en krydsfinerplade min 21mm tyk og med dimensioner så kun Home Traineren står oven på den.

Sørg for at dimensionerne på pladen er store nok til at Home Traineren ikke glider ned fra den. Brikkerne placeres ude under sidestøtterne, så der er balance i systemet. Denne opstilling har størst effekt på beton dæk, og mindre på trækonstruktioner.
Vær opmærksom på at denne opstilling giver en noget mere fleksibel opstilling af cyklen.

Vibrationsdæmpning af løbebånd

Pris afhænger af typen af løbebånd.

Vibrationsdæmpning af løbebånd er ikke så nemt, da der allerede er en del fleksibilitet i løbearealet, og når der så yderligere kommer bløde dæmpere under kan folk synes at det bliver for blød og ustabil en opstilling.

Det bedste vi kan anbefale, er brikker af VIKAFOAM materiale ca. 25mm højt, der placeres under hvert ben. Type og størrelse af VIKAFOAM brik dimensioneres efter type af løbebånd. Denne opstilling har størst effekt på beton dæk, og mindre på trækonstruktioner.

Vibrationsdæmpning af pladespiller

Pris for 4 stk. GB03036 gevind M8x20, ved afhentning på adressen, kr. 175,00 inklusiv moms

Vi anbefaler at pladespilleren ophænges/monteres på en bærende væg. For yderligere passiv isolering af pladespilleren, kan der anvendes nogle små gummibuffere f.eks. type GB03036.

Vibrationsdæmpning af højtaler

Altid en god ide at bruge vibrationsdæmpere ved opstilling af højtalere om det er nogle store gulv højtalere eller væg/lofts monterede satelit højtalere. Vi har forskellige vibrationsdæmpere vi anbefaler, som cylindriske eller kegle dæmpere til gulv højtalere og CH1 el. CH2 til loftsmonterede højtalere og så har vi dæmper type VT til vægmonterede højtalere. Står højtalerne på en slags hyldeknægt kan du bruge cylindriske dæmpere under højtalerne.


Ring gerne til os, hvis du har andre spørgsmål!

Giv os et kald!

Hør hvordan vi kan hjælpe
dig og din virksomhed!

Skriv til os!

Få hjælp til lyd-, støj- og vibrationsdæmpning.