Lydisolering mellem etager med vibrationsdæmpende plader

Lydisolering mellem etager med VIKAFOAM

Vibrationsbeskyttelse af bygninger eller bygningssektioner fra eksterne støjkilder og deres vibrationer (herunder trinlydsdæmpning), forøger en bygnings markedsværdi, forbedrer livs- og arbejdskvalitet for beboere eller medarbejdere og fremtidssikrer overholdelse af stigende krav til komfort.

De vibrationsdæmpende plader fra IAC, VIKAFOAM og VIKADYN, har begge gode lydisolerende egenskaber, fremragende kemikaliebestandighed og lang levetid og kan derfor blandt andet bruges i byggesektoren til at vibrationsisolere hele bygningssektioner fra hinanden.

Minimer vibration og lydtransmission mellem etager i trækonstruktioner

Moderne bygningskonstruktioner er kendetegnet ved brug af forskellige materialer, der giver husene deres helt særlige karakter. Det kan være sten, beton, glas, stål og træ. Der sker i øjeblikket en renæssance i brugen af træ i bygninger, som kun er mulig, fordi de krav, som vi kender fra moderne beton/tegl huse, også kan opfyldes i træbyggeri.

En moderne bygningskonstruktion i træ er altså milevidt fra en træhytte eller et skur. Højteknologiske materialer som f.eks. IAC Acoustics’ VIKAFOAM og VIKADYN lavet af polyurethan, gør det muligt at kombinere det bedste af begge verdener som en symbiose af det traditionelle materiale træ og en højtudviklet plast. Det sikrer blandt andet lydisolering mellem etager i trækonstruktioner.

Eksempler på brug af IAC Acoustics’ VIKAFOAM og VIKADYN til lydisolering mellem etager

Lydisolering af etageadskillelse

Træ bliver stadig mere populært som byggemateriale til huse, fordi det er en naturlig råvare. Imidlertid kræver træets fysiske egenskaber, især dets lydledningsevne også passende foranstaltninger for at minimere vibration og lydtransmission.

Især ved samlinger, hvor forskellige materialer mødes, kan der observeres en øget transmission af lyd.

Med IAC Acoustics’ VIKAFOAM og VIKADYN er det muligt at opnå et højt niveau af lydisolering uden store anstrengelser. For at opnå dette adskilles de enkelte boligenheder ved først at placere strimler af vibrationsdæmpende plader på toppen af trækonstruktionen og derefter placeres næste bygnings sektion herpå.

Det kan påvises, at understøtninger med VIKAFOAM eller VIKADYN, ikke kun skaber indtrykket af en lavere lydtransmission, men at der også skabes forbedringer, som kan måles fysisk.

Lydisolering mellem byggesektioner med vibrationsdæmpende plader

Vibrationsdæmpende plader fra IAC

IAC Acoustics tilbyder et bredt udvalg af vibrationsdæmpende plader til vibrationsisolering af etager, bygningssektioner, maskiner og gulvkonstruktioner. VIKAFOAM og VIKADYN er lavet af polyurethan, men vi tilbyder også vibrationsdæmpende plader i gummi, herunder MAFUND og RG. Til nogle projekter anbefaler vi også VIKACELL, som er en mikrocelle opbygget elastomer med ekstra fleksibilitet, velegnet til blandt andet Flydende gulve.

Giv os et kald!

Hør hvordan vi kan hjælpe
dig og din virksomhed!

Telephone Number IAC Acoustics

Skriv til os!

Få hjælp til lyd-, støj- og vibrationsdæmpning.